Despre noi

Drum în Drept – un proiect dedicat studenților la drept,
care îi ajută pe aceştia să-şi traseze drumul profesional

„Drum în Drept” este unul dintre proiectele de anvergură ale asociației ELSA București, deja devenit tradiție, întrucât se află la cea de-a patra ediție.
Scopul principal al proiectului este acela de a-i sprijini pe studenții la drept în alegerea celei mai potrivite cariere juridice. Având în vedere diversitatea opţiunilor profesionale pe care le are un absolvent de studii juridice, precum și importanța alegerii profesiei celei mai adecvate în raport cu calităţile şi abilităţile fiecăruia, „Drum în Drept” se dorește a fi o „hartă” care să îi ajute pe tinerii absolvenți de drept să aleagă „calea” cea mai bună pe „tărâmul labirintic” al carierelor juridice.
În centrul proiectului se află o revistă, dar nu una obișnuită. Cu un număr mai mare de pagini decât revistele comune, cu un format și un concept grafic mai prietenoase, „Drum în Drept” adună în paginile sale poveștile de viață și de carieră ale unor veritabili profesioniști ai dreptului, din arii de activitate diferite, sfaturi și secrete profesionale oferite de juriști cu experiență, precum și oportunități de continuare a studiilor juridice sau de completare a lor prin mijloace de educație nonformală. Toate articolele sunt gândite astfel încât să-i informeze pe tineri cu privire la aptitudinile necesare pentru fiecare profesie juridică, să le arate cum pot dobândi aceste trăsături, dar, totodată, să îi inspire, pentru a parcurge cu determinare drumul către cariera visată.
Ca suport al revistei, există blogul „Drum în Drept”. Acesta este menit să păstreze legătura dintre proiect și grupul său țintă în intervalul de timp în care revista se află în pregătire. Pe acest blog, studenții la Drept pot găsi informații relevante: de la anunțuri privind concursuri de Drept sau oferte de internship, la interviuri cu juriști pe care îi admiră.
Fiecare ediție a proiectului „Drum în Drept” se încheie cu conferința de lansare a revistei. Ulterior lansării, ghidul „Drum în Drept” este distribuit în mod gratuit studenților la drept, acesta fiind singurul ghid de carieră juridică din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *