VASS Lawyers Academy – o oprtunitate pentru studenții la Drept

By Doriana Matei
VASS Lawyers Academy 2014

Mă număr printre absolvenții celei de-a doua ediții a programului de training și internship, adresat studenților la Drept, organizat de Casa de Avocatură VASS Lawyers. Eram în anul II când am avut această experiență (între timp mă pregătesc de absolvirea Facultății de Drept). Dacă ar trebui să o descriu în puține cuvinte, acestea ar fi: mentorat, motivație, perspectivă. Cu toate că era primul meu stagiu de practică și eram destul de timidă, am fost rapid „adoptată” de echipă. Am primit sarcini care mi-au arătat la ce îmi folosesc lucrurile studiate la facultate (îmi puneam destul de des această întrebare), dovedindu-mi în același timp că ele sunt importante, dar nu suficiente. Fiecare avocat din echipa VASS Lawyers și-a făcut timp, în cele aproximativ două luni petrecute în cadrul casei de avocatură, să-mi împărtășească din experiențele sale, iar, la final, am primit un feedback de care am ținut cont în activitatea mea viitoare, atât cea de la facultate, cât și cea din cadrul stagiilor de practică efectuate ulterior.

În luna martie a anului trecut, am fost încântată să văd că programul VASS Lawyers Academy continuă și mi-am sfătuit fără rezerve colegii să aplice.

Un număr de 10 studenți din anii II și III s-au familiarizat cu aspectele practice ale profesiei de avocat în cadrul programului de training VASS Lawyers Academy 2014. De asemenea, 8 stagii de practică s-au desfășurat pe parcursul întregului an, studenții selectați având posibilitatea de a participa efectiv la activitățile societății, beneficiind de expertiza și disponibilitatea avocaților prezenți. În cadrul acestora, programul de lucru a fost de 8 ore pe zi, pe perioada vacanțelor, și de 4 ore pe zi, pe perioada anului universitar.

„VASS Lawyers m-a făcut să îmi dau seama că avocatura se poate exercita și într-un mediu plăcut, cu gândul că a doua zi voi veni cu drag la birou. ”

VASS Lawyers Academy 2014 - 3

Bianca Cercel este unul dintre absolvenții VASS Lawyers Academy 2014. „VASS Lawyers Academy a reprezentat pentru mine un proiect esențial în dezvoltarea mea profesională. Am întâlnit o echipă puternică de avocați profesioniști, care m-au învățat ce presupune avocatura de business, determinându-mă să îmi doresc și mai mult un drum în avocatură. Pe lângă aceste lucruri, pot spune că prietenia pe care am întâlnit-o în cadrul echipei VASS Lawyers m-a făcut să îmi dau seama că avocatura se poate exercita și într-un mediu plăcut, cu gândul că a doua zi voi veni cu drag la birou”, mărturisește tânăra.

Schimb de entuziasm, curiozitate și pasiune

Beneficiile de care se bucură studenții – participanți ai programului VASS Lawyers Academy sunt evidente, dintre care cea mai importantă este, poate, câștigarea unei perspective realiste asupra vieții de avocat. Însă, potrivit echipei VASS Lawyers, programul are efecte benefice și asupra societății de avocatură: „Studenții la Drept nu sunt singurii beneficiari ai acestui program. La rândul său, VASS Lawyers câștigă notorietate în rândul viitorilor juriști și are posibilitatea de a înțelege trendul impus de noile generații, dar și de a cunoaște îndeaproape viitorii colegi. De altfel, fiecare ediție a VASS Lawyers Academy a condus la recrutarea a cel puțin unui avocat dintre participanții la program. Mai mult, apropierea avocaților de noile generații de studenți are ca rezultat contagierea reciprocă cu entuziasm, curiozitate și pasiune.”

Dat fiind succesul edițiilor precedente, reprezentanții VASS Lawyers organizează programul VASS Lawyers Academy și anul acesta, iar studenții interesați au timp să își trimită aplicațiile până pe 3 martie.
„Ne-am asumat cu seriozitate rolul de a susține și dezvolta noi avocați prin organizarea de stagii de practică și training-uri specializate. De-a lungul celor trei ediții, programul VASS Lawyers Academy a evoluat în ceva mult mai complex, incluzând seminarii pentru dezvoltarea de soft skills, extinderea viziunii asupra profesiei de avocat inclusiv din perspectiva unui magistrat, dar și posibilitatea de colaborare pe termen lung. Astfel, acest proiect ne-a permis să recompensăm tinerele talente, dar și să dezvoltăm echipa cu viitori avocați de top”, afirmă Iulia Vass, Managing Partner VASS Lawyers.
Mai multe informații despre VASS Lawyers și despre programul VASS Lawyers Academy puteti afla de la prezentarea care va avea loc pe 26 februarie, ora 13:00, în Sala Petre Antonescu a Facultății de Drept.

VASS Lawyers Academy 2014 - 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *